Jean-Christophe Garnier / Loire
Jean-Christophe is afkomstig uit Bretagne, dus geen wijnachtergrond. Wel werkte hij ruim tien jaar als sommelier in diverse toprestaurants, als laatste bij La Pyramide in Vienne, in de Rhône. Gaandeweg ontdekte hij de vin naturel, en werd hier zo door gegrepen dat hij uiteindelijk besloot zelf wijnmaker te willen worden. Tijdens z'n wijnopleiding liep hij onder meer stage bij Marc Angelli in de Loire. Geen slechte leermeester. Nadien hielp Marc hem om z'n eerste wijngaardjes te bemachtigen in Anjou. Al snel trok Jean-Christophe de aandacht met goed gemaakte hard-core "wilde wijnen". Pride and joy van Jean-Christophe is zijn oude houten calvados-pers waarmee hij al z'n druiven perst. Gaat heel langzaam en zeer zachtzinnig, en dit draagt zeker bij aan de kwaliteit van de wijnen.
- Bézigon & Co. 2019
Chenin van eigen wijngaard Bézigon, wegens te geringe opbrengst (ten gevolge van nachtvorst) aangevuld met aangekochte druiven. Mooie rijke, complexe chenin met mineraliteit en goede zuren.
€ 18,90 - Chenin 2019
Jean-Christophe liep niet over van originaliteit bij het bedenken van de naam voor deze cuvée. Maar duidelijk is het wel. Chenin is het dus, chenin blanc. En wat voor één!
€ 19,50 - Les Nouettes 2020
Een blend van grolleau en pineau d'aunis, slechts 10,5% alcohol. Moet ik daar wat aan toe voegen? Klinkt toch al als een recept voor iets bijzonder lekkers? En dat klopt ook.
€ 16,50 - Les Tailles 2019
50/50 cabernet franc en cabernet sauvignon. Met de bijbehorende peperigheid, paprika-toetsjes en een groen hintje, maar zonder stugheid en moeilijke tannine's. Eetwijn, maar wel van het soort waardoor je wilt bijven dooreten ( en…
€ 16,50