Thomas Popy / Jura
Thomas Popy is afkomstig uit de Beaujolais, waar hij werkte bij verschillende natuurlijke wijnmakers (Julie Balagny, Michel Guignier, Jean-Claude Lapalu) alvorens naar de Jura te trekken. Hij rondde de wijnschool af, en deed een korte stage bij Maison Pierre Overnoy. Daarna wist hij z'n eerste wijngaardje te bemachtigen, een prachtig gelegen perceel beplant met savagnin op een rotsachtige helling boven het dorpje Mesnay. De wijngaard werd reeds biologisch bewerkt, o.a. door Etienne Thibaud. Van dit perceel, Sous la Roche Maldru, oogste hij in 2015 z'n eerste wijn. Daarna wist hij nog twee wijngaardjes te bemachtigen: een perceeltje met Melon á Queue Rouge op het buiten Mesnay gelegen terroir Cul de Brey (hier heeft Thomas wegens vorstschade niets kunnen oogsten in 2016) en een akkertje in Pupillin waarop savagnin, trousseau, chardonnay en savagnin doorelkaar staan aangeplant; dit bracht in 2016 de cuvée Vignysa popi voort.
- Le Clos Bareth 2018
Eerste jaargang van deze trousseau van Thomas Popy van het wijngaardje Le Clos Bareth. Zeer energieke en pure -en helaas zeer schaarse- trousseau!
€ 32,50