Navigatie

Anders Frederik Steen / Ardèche & Elzas

Onder de naam "Foxy foxy nature wildlife" bundelen Jean-Marc Brignot en Anders-Frederik Steen hun krachten. Jean-Marc was wijnmaker in de Jura, en verkaste naar het eilandje Sado voor de Japanse kust toen hij van z'n wijngaarden werd verdreven wegens vermeend wanbeheer (lees: de natuur haar gang laten gaan). Hij heeft nu op Sado een wijnbar, maakt sake, en heeft wijngaarden aangeplant. Anders was sommelier bij Noma in Kopenhagen, waar hij (letterlijk en figuurlijk) natuurwijn op de kaart heeft gezet. Nu maken ze ieder jaar wijn bij verschillende wijnboeren in Frankrijk. In de Elzas bij Laurent Bannwarth, in de Ardèche bij Le Mazel (Gérald Oustric). Het wijnmaken van Jean-Marc is nog steeds van een aan gekte grenzende genialiteit, en Anders blaast ook z'n partijtje mee. Niks gaat volgens het boekje, alles op gevoel...

Update: Met ingang van 2016 heeft Jean-Marc besloten zich uit het project terug te trekken, het op en neer reizen vanuit Sado werd hem wat te gortig. Anders is inmiddels voldoende geschoold door Jean-Marc, en zal in dezelfde geest wijn blijven maken.

Update: Anders woont inmiddels full-time in Valvignères in de Ardèche, en heeft (op huurbasis) eigen wijngaarden weten te bemachtigen. De jaargang 2018 is de eerste die hij in de Ardèche volledig met eigen druiven maakt! Hij blijft daarnaast ook nog wijn maken bij Bannwarth in de Elzas.

 

 

  • The Artist formerly known as Peach 2016
    The Artist formerly known as Peach 2016

    De opvolger van "Freedom of Peach". 50/50 syrah en cabernet sauvignon. Voorbestemd als pétillant naturel, maar na het bottelen stopte de vergisting. Lekker is 'ie sowieso. Zo'n 10 gram restsuiker. Misschien vormen er zich later…

    € 14,90
  • Don't throw Plastic in The Ocean, Please (L.CABCG.15)
    Don't throw Plastic in The Ocean, Please (L.CABCG.15)

    50% direct geperste cabernet sauvignon met 30% carignan en 20% grenache noir. Tien dagen "maceration" in open kunststof tank in de buitenlucht. De Grote Hamersma 2017: "En dat levert een niet alledaagse rouge op, om het even…

    € 16,50
  • uitverkocht

    Il va, ça va. Je vais, je sais 2016
    Il va, ça va. Je vais, je sais 2016

    Superlicht rood, lijkt wel een poulsard uit de Jura. Slechts 11,2% alcohol. Gemaakt van 100% carignan? Meer dan de helft bestaat "stiekem" uit chardonnay en viognier. Nicolaas Klei in "Zin": "Een stronteigenwijs buitenbeentje van…

  • Let's eat the world we want to live in 2016
    Let's eat the world we want to live in 2016

    Klassieke Zuid-Franse blend van carignan, grenache en syrah, van elk een derde. Lekker zonnig en intens, maar tegelijk heerlijk doordrinkbaar (wel lichtjes koelen).

    € 19,90
  • Let's eat the world we want to live in 2016 MAGNUM
    Let's eat the world we want to live in 2016 MAGNUM

    Klassieke Zuid-Franse blend van carignan, grenache en syrah, van elk een derde. Lekker zonnig en intens, maar tegelijk heerlijk doordrinkbaar (wel lichtjes koelen).

    € 42,50
  • Moonologue 2014 MAGNUM
    Moonologue 2014 MAGNUM

    Harold Hamersma (NRC website): "Na het proeven van Moonologue restte mij niets anders dan een monoloog te houden over zuiverheid, bessensap, zuren zonder kuren, eigenheid, levendigheid, transparantie, verteerbaarheid, schoonheid,…

    € 45,00
  • Leaning back in time 2015
    Leaning back in time 2015

    Opvolger van "Hellsass". Pinot gris uit de Elzas, gemaakt van druiven van de onvolprezen Laurent Bannwarth. Vol, complex en simpelweg supergaaf!

    € 24,90
  • Oiseau de mer 2015
    Oiseau de mer 2015

    Opvolger van Klockkaine. "Vreemde vogel" uit de Elzas, druiven (gewürztraminer) van Larent Bannwarth gevinifieerd door Anders Frederik Steen. Heel tof, heftig (15,5% alcohol!) en toch niet zwaar.

    € 24,90

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 clavelin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.