Navigatie

Anders Frederik Steen / Ardèche & Elzas

Onder de naam "Foxy foxy nature wildlife" bundelen Jean-Marc Brignot en Anders-Frederik Steen hun krachten. Jean-Marc was wijnmaker in de Jura, en verkaste naar het eilandje Sado voor de Japanse kust toen hij van z'n wijngaarden werd verdreven wegens vermeend wanbeheer (lees: de natuur haar gang laten gaan). Hij heeft nu op Sado een wijnbar, maakt sake, en heeft wijngaarden aangeplant. Anders was sommelier bij Noma in Kopenhagen, waar hij (letterlijk en figuurlijk) natuurwijn op de kaart heeft gezet. Nu maken ze ieder jaar wijn bij verschillende wijnboeren in Frankrijk. In de Elzas bij Laurent Bannwarth, in de Ardèche bij Le Mazel (Gérald Oustric). Het wijnmaken van Jean-Marc is nog steeds van een aan gekte grenzende genialiteit, en Anders blaast ook z'n partijtje mee. Niks gaat volgens het boekje, alles op gevoel... Met ingang van 2016 heeft Jean-Marc besloten zich uit het project terug te trekken, het op en neer reizen vanuit Sado werd hem wat te gortig. Anders is inmiddels voldoende geschoold door Jean-Marc, en zal in dezelfde geest wijn blijven maken.

 

  • uitverkocht

    Don't throw Plastic in The Ocean, Please (L.GRSY.15)
    Don't throw Plastic in The Ocean, Please (L.GRSY.15)

    50% syrah, 50% grenache noir. Tien dagen "maceration" in open kunststof tank in de buitenlucht, daarna 7 maanden rijping op (oude) foudres.

  • The Artist formerly known as Peach 2016
    The Artist formerly known as Peach 2016

    De opvolger van "Freedom of Peach". 50/50 syrah en cabernet sauvignon. Voorbestemd als pétillant naturel, maar na het bottelen stopte de vergisting. Lekker is 'ie sowieso. Zo'n 10 gram restsuiker. Misschien vormen er zich later…

    € 14,90
  • uitverkocht

    Il va, ça va. Je vais, je sais 2016
    Il va, ça va. Je vais, je sais 2016

    Superlicht rood, lijkt wel een poulsard uit de Jura. Slechts 11,2% alcohol. Gemaakt van 100% carignan? Meer dan de helft bestaat "stiekem" uit chardonnay en viognier. Nicolaas Klei in "Zin": "Een stronteigenwijs buitenbeentje van…

  • Let's eat the world we want to live in 2016
    Let's eat the world we want to live in 2016

    Klassieke Zuid-Franse blend van carignan, grenache en syrah, van elk een derde. Lekker zonnig en intens, maar tegelijk heerlijk doordrinkbaar (wel lichtjes koelen).

    € 19,90

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 clavelin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.