Navigatie

Sylvain Bock / Ardèche

 

Sylvain bewijst dat wijn zonder toegevoegd sulfiet niet vreemd hoeft te zijn. Maar wel lekker! Hij had dan ook al ruim 10 jaar ervaring voordat hij voor zichzelf begon, onder andere als verantwoordelijke voor wijngaarden en wijnmaken bij het Lycée d'Agricole in Aubenas. Hij wist 4 hectare wijngaarden te bemachtigen (in Alba la Romaine en Valvignères) die voorheen werden bewerkt door Gérald Oustric (Le Mazel). Vanzelfsprekend werkt Sylvain biologisch, en maakt hij wijn zonder oenologische hulpmiddelen. Natuurlijke gisten, geen filtering of klaring. Hij voegt niet of -als het écht niet anders kan- nauwelijks sulfiet toe. In korte tijd is Sylvain Bock uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de Ardèche. Zijn wijnen hebben een enorme frisheid en zijn bescheiden in alcohol, geen sinecure in zo’n zuidelijke streek. Ze zijn dan ook verteerbaar en doordrinkbaar, comme il faut! Tot dusver maakte Sylvain de wijnen in een (nogal krappe) kelder onder de woning van een bevriend echtpaar in Valvigneres, de flessenopslag was dan weer bij Le Mazel. Verre van ideale omstandigheden. Maar na veel juridisch getouwtrek met de gemeente is in het voorjaar van 2016 de constructie van Sylvain's eigen wijnmakerij begonnen, net buiten Alba-la-Romaine. Dus in de toekomst kunnen z'n wijnen alleen nog maar beter worden...

 

  • Le fruit de la patience 2014
    Le fruit de la patience 2014

    Top-chardonnay, sans soufre ajouté: een jaar vergisting, daarna maarliefst twee jaar rijping op (oude) houten vaten. Meursault, eat your heart out! De Grote Hamersma 2017 over jaargang 2013: "Sherry-tonen. Kuilgras. Gedroogde…

    € 22,50
  • géén afbeelding beschikbaar

    Fruit Jazz

    Swingende cuvée van grenache: free run juice uit 2017, aangevuld met wat jus de presse uit 2016. Open een flesje en laat Miles Davis uit de speakers knallen!

    € 12,50
  • La p'tite goutte 2016
    La p'tite goutte 2016

    Lekkere lichte (11,5% alcohol) grenache, uitsluitend gemaakt van het "free run juice", het sap dat uit de druiven loopt vóór het persen. Koelen die wijn, aansteken die barbecue en dan glouglou!

    € 12,50
  • Reviens gamay 2017
    Reviens gamay 2017

    Harold Hamersma (De Grote Hamersma 2016) over jaargang 2014: "Kleine kersen, kersenpittenbittertjes, besjes en frambozenzuur, lichtzinnig en uitdagend. Fles leeg voor je het weet. Een van de beste Gamays die ik proefde. En niet…

    € 13,90
  • Les Grelots 2016
    Les Grelots 2016

    Les Grelots? Niet de naam van een wijngaard, maar een verwijzing naar de gebruikte druivensoorten GREnache (opgevoed op cuve), merLOT en een beetje Syrah (beide opgevoed op fut). De Grote Hamersma 2017 over jaargang 2014: "En…

    € 14,50

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 clavelin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.