Philippe Delmée / Loire

Philippe Delmée was werkzaam als wiskundeleraar in Brest. In 2009 besluit hij, op 45-jarige leeftijd, om wijnmaker te worden. Hij bezoekt de wijnbouwschool en loopt stage in Anjou, en verblijft dan in een caravan midden tussen de wijngaarden. Deze caravan siert nu overigens het etiket van de pétillant naturel "Rozetto". In de beginjaren krijgt hij hulp van niemand minder dan Benoit Courault. Hij weet 4 hectare wijngaarden te bemachtigen (chenin blanc, cabernet franc, grolleau) en de caravan maakt plaats voor een heus wijndomeintje, en in 2011 gaat Philippe full-time als wijnmaker aan de slag. In 2015 sluit Aurélien Martin zich bij hem aan. Aurélien was oprichter en mede-uitbater van één van tofste wijnbars in Frankrijk, Le Cercle Rouge in Angers. Maar de vele nachtelijke uren bleken steeds moeilijker te combineren met een gezinsleven, en na jarenlang natuurwijnen schenken wilde hij ze nu zelf gaan maken. Het tweetal heeft nu 6 hectare wijngaarden, en ze produceren uitsluitend "pur jus"; wijnen zonder toevoegingen en manipulaties.

Update: inmiddels heeft Aurélien het domein verlaten, hij gaat zich op de wijnhandel richten. Philippe gaat -volgas- alleen verder.

Sorteer op
  • 8 semaines 1/2 2017
    8 semaines 1/2 2017

    Spannende, verleidelijke, beetje brutale grolleau. Beetje stinkerig in de neus (bah, wat lekker!), in de mond sappig en met een lekker bite.

    € 16,90
Sorteer op

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2020 clavelin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.