Lammidia / Abruzzen (I)

De eerste Italiaanse producent in de portfolio van Clavelin! Lammidia is opgericht door Davide Gentile en Marco Giuliani, vrienden sinds de kleuterschool. Hun eerste wijn maakten ze in 2010, vanaf het allereerste begin: 100% uva e basta! Dus niets toegevoegd, niets weggehaald. Ze bevinden zich in Villa Celiera, paradijselijk gelegen op ruim 700 meter hoogte in de Abruzzen, midden in de wilde bergwereld in de uitlopers van de Gran Sasso. Op heldere dagen zie je hier vandaan de 20 kilometer verderop gelegen Adriatische Zee!

Davide en Marco bewerken al hun percelen biologisch, ze gebruiken alleen zwavel en koper maar werken eraan om ook dat te kunnen elimineren. Ze ploegen de wijngaarden niet, om het bodemleven niet te verstoren, maar laten wilde planten en gras volop hun gang gaan tussen de druivenranken. Ze hebben geen achtergrond in de wijnbouw, en vertrouwen niet op oenologen en andere adviseurs: ze experimenteren en onderzoeken , en ontwikkelen zo met vallen en opstaan en soms fouten maken een geheel eigen manier van werken. 

"La 'mmidia" betekent afgunst of boze ogen in het dialect van de Abruzzen. Toen in 2010 de eerste oogst niet wilde gisten heeft grootmoeder Antonia een oud ritueel toegepast op basis van water, olie en magische formules om het ongeluk te verdrijven. Enkele minuten later kwam de gisting op gang en was niet meer te stuiten! Daarmee was de eerste wijn, maar ook naam voor het domein geboren.

  • Miscela 2017/2018
    Miscela 2017/2018

    Toepasselijk etiket wel, want hiervan blijf je bijtanken! Blend van restjes van diverse cuvées van 2017 aangevuld met 20% bianchetto. Met 10% alcohol een gevaarlijke doordrinker. Of doortanker...

    € 12,90
  • Bianco Carbo 2018
    Bianco Carbo 2018

    Zoals de naam al aangeeft: wit gemaakt met maceration carbonique (gedurende 1 week). Van de trebbiano-druif. Levendige "orange wine", vol berglucht uit de Abruzzen. Mamma mia!

    € 18,50
  • Rosso Anfora 2018
    Rosso Anfora 2018

    Montepulciano, na ontstelen (met de hand) 3 weken vergist in een betonnen cuve. Daarna laten rijpen op anfora. Zie hier het recept voor deze wijn. Resultaat: rood met body, maar toch zacht en met veel spanning.

    € 22,90

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2020 clavelin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.