Lammidia / Abruzzen (I)

De eerste Italiaanse producent in de portfolio van Clavelin! Lammidia is opgericht door Davide Gentile en Marco Giuliani, vrienden sinds de kleuterschool. Hun eerste wijn maakten ze in 2010, vanaf het allereerste begin: 100% uva e basta! Dus niets toegevoegd, niets weggehaald. Ze bevinden zich in Villa Celiera, paradijselijk gelegen op ruim 700 meter hoogte in de Abruzzen, midden in de wilde bergwereld in de uitlopers van de Gran Sasso. Op heldere dagen zie je hier vandaan de 20 kilometer verderop gelegen Adriatische Zee!

Davide en Marco bewerken al hun percelen biologisch, ze gebruiken alleen zwavel en koper maar werken eraan om ook dat te kunnen elimineren. Ze ploegen de wijngaarden niet, om het bodemleven niet te verstoren, maar laten wilde planten en gras volop hun gang gaan tussen de druivenranken. Ze hebben geen achtergrond in de wijnbouw, en vertrouwen niet op oenologen en andere adviseurs: ze experimenteren en onderzoeken , en ontwikkelen zo met vallen en opstaan en soms fouten maken een geheel eigen manier van werken. 

"La 'mmidia" betekent afgunst of boze ogen in het dialect van de Abruzzen. Toen in 2010 de eerste oogst niet wilde gisten heeft grootmoeder Antonia een oud ritueel toegepast op basis van water, olie en magische formules om het ongeluk te verdrijven. Enkele minuten later kwam de gisting op gang en was niet meer te stuiten! Daarmee was de eerste wijn, maar ook naam voor het domein geboren.

Sorteer op
  • Crick 2018
    Crick 2018

    Petnat van montepulciano. Associatie met kriek lambiek ligt voor de hand: boordevol frisse, zure kersen. Zomerdrank bij uitstek!

    € 17,90
  • Bianchetto 2019
    Bianchetto 2019

    Knisperend, zomers bergwit van 100% trebbiano, licht (10% alcohol), troebel, sinaasappel en citrus. Dorstlesser pur sang.

    € 13,50
  • Bianco Carbo 2019
    Bianco Carbo 2019

    Zoals de naam al aangeeft: wit gemaakt met maceration carbonique (gedurende 1 week). Van de trebbiano-druif (50%) aangevuld met cococciola en passerina. Levendige "orange wine", vol berglucht uit de Abruzzen. Mamma mia!

    € 18,50
  • Miscela 2018/2019
    Miscela 2018/2019

    Toepasselijk etiket wel, want hiervan blijf je bijtanken! Blend van restjes van diverse cuvées van 2018 aangevuld met 20% bianchetto van 2019. Met 10% alcohol een gevaarlijke doordrinker. Of doortanker...

    € 13,50
  • Panda 2019
    Panda 2019

    Mad panda... Blend van 50% moscato (wit, 1 nacht schilweking) en 50% multepulciano (rood, direct geperst). Het resultaat: funky, gek, maar megalekker!

    € 18,50
  • Rosh 2019
    Rosh 2019

    De wat stugge, boertige montepulciano getemd door een korte, zachtzinnige vinificatie (een weekje semi-carbonique) en afgerond met 10% trebbiano. Denk: droge worsten, gerookt spek, gehaktballen.

    € 13,50
  • Rosso Carbo 2019
    Rosso Carbo 2019

    Volledige maceration carbonique gedurende een week, om de montepulciano tot wat vrolijkheid te dwingen. Poging geslaagd, al verloochent hij z'n ware karakter niet. Crispy rood boordevol wilde (berg-) aardbeitjes.

    € 18,50
  • Rosso Anfora 2018
    Rosso Anfora 2018

    Montepulciano, na ontstelen (met de hand) 3 weken vergist in een betonnen cuve. Daarna laten rijpen op anfora. Zie hier het recept voor deze wijn. Resultaat: rood met body, maar toch zacht en met veel spanning.

    € 22,90
Sorteer op

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2020 clavelin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.